לייף סטייל
מתכונים עם אבקת חלבון: רעיונות וטיפים
תזונה עשירה בחלבון חשובה לתמיכה בבניית השרירים כאשר שומרים על שגרת אימונים. הקפדה על כמות חלבון גבוהה בתפריט לא תמיד קלה ושילוב של אבקת חלבון בשייק יכול להיות פתרון טוב כדי להגיע לכמות חלבון טובה יומית אם לא מצליחים להגיע לזה בעזרת המזון. כן, אבקת חלבון עוזרת לבנות שריר ומשתלבת היטב במשטר האימונים, אבל צריכה יומית שלה יכולה להיות, איך נאמר, קצת משעממת.
כמה אפשר לשתות את אותם השייקים כדי להגביר את צריכת החלבון שלכם?
כדי לעזור לכם לגוון את האופן שבו אתם צורכים אבקות חלבון, אספנו עבורכם כמה מתכונים נהדרים שניתן להכין עם אבקות בטעמים שונים.
עוגיות חלבון מתוקות
רכיבים:
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 1 כף אבקת חלבון בטעם וניל או בטעם עוגיות
- 1/2 כוס חמאת שקדים
- 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל
- 1 ביצה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כוס שבבי שוקולד מריר
שלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה קמח שיבולת שועל, אבקת חלבון וסודה לשתייה.
- בקערה אחרת מערבבים חמאת שקדים, דבש וביצה עד לקבלת תערובת חלקה.
- מערבבים את החומרים הרטובים והיבשים. משלבים את שבבי השוקולד.
- משטחים את הבצק על תבנית האפייה ויוצרים עיגולים קטנים.
- אופים 8-10 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
- מניחים לעוגיות להתקרר לפני ההגשה.
עוגיות חלבון – מתכון מלוח
רכיבים:
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כף אבקת חלבון ללא טעם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 ביצה
שלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה קמח שקדים, אבקת חלבון, גבינת פרמזן, רוזמרין ואבקת שום.
- מוסיפים שמן זית וביצה עד להיווצרות בצק.
- מניחים חתיכות בגודל כף מהבצק על תבנית האפייה ומשטחים מעט.
- אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות פריכות וזהובות.
- מצננים על רשת לפני ההגשה.
פנקייק עם אבקת חלבון
רכיבים:
- 1 כוס קמח מלא
- 1 כף אבקת חלבון בטעם וניל (יש גם וניל טבעוני) או ללא טעם
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס חלב (מכל סוג)
- 2 כפות חמאה או שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
שלבים:
- בקערה גדולה טורפים יחד קמח, אבקת חלבון, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה אחרת טורפים יחד חלב, חמאה, ביצה ותמצית וניל (אם משתמשים).
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שהם מתאחדים.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות בחמאה או שמן.
- יוצקים 1/4 כוס בלילה לכל פנקייק על המחבת ומבשלים עד שנוצרות בועות על פני השטח, לאחר מכן הופכים ומבשלים עד להזהבה בצד השני.
- מגישים את הפנקייקים חמים, עם התוספות האהובות עליכם.
מאפינס מועשרים בחלבון
רכיבים:
- 1 ו-1/2 כוסות קמח מלא
- 1/2 כוס אבקת חלבון בטעם וניל, שוקולד מריר או ללא טעם
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
- 1/2 כוס דבש או סירופ מייפל
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן (קוקוס או אחר מהצומח)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אוכמניות או שבבי שוקולד (לא חובה)
שלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה או תבנית מאפינס בנייר אפייה.
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, אבקת החלבון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה אחרת מערבבים את רסק התפוחים, הדבש, הביצים, השמן ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, ומערבבים עד שהם מתאחדים. מקפלים פנימה אוכמניות או שוקולד צ'יפס (אם משתמשים).
- מחלקים את הבלילה בין גביעי המאפינס ואופים 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי.
- מצננים בתבנית למשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.
עוד כמה מתכונים עם אבקת חלבון
- קערת חלבון – ערבבו כף אחת של אבקת החלבון האהובה עליכם עם בננה קפואה אחת, 1/2 כוס פירות יער קפואים ו-1/2 כוס חלב. צקו לקערה ופזרו מעל פירות פרוסים, אגוזים וזרעים.
- שיבולת שועל עשירה בחלבון – בשלו 1/2 כוס שיבולת שועל עם כוס מים או חלב. ערבבו פנימה כף אחת של אבקת חלבון, דבש, קינמון ופירות טריים.
- יוגורט חלבון – ערבבו בכוס יוגורט יווני עם כף אבקת חלבון בטעם וניל, גרנולה ופירות יער טריים.
כעת אתם מצוידים בכמה רעיונות חדשים להכנת מנות עם אבקות חלבון. בקרו בחנות המוצרים שלנו כדי לרכוש תוסף תזונה איכותי שמתאים לשגרת האימונים שלכם.